قهوه روبوستا چیست؟
دانه های قهوه روبوستا حدود سی درصد از قهوه های مصرفی جهان را تشکیل میدهند.
درختان روبوستا برای رشد به ارتفاع حدودی زیر ۱۰۰۰ متر نیازمندند. تنههایی تنومند و قدرتمند، ویژگیهایی هستند که این درختان را قادر میسازد تا در شرایط سخت و نامناسب، هم چنان استوار بمانند و آسیبی نبینند. درخت یا درختچه قهوه ی روبوستا تا ارتفاع ۱۰ متر نیز ممکن است رشد کنند.
ویژگی های دانه روبوستا:
1-عطری تلخ و کم
2-بارزه طعمی شاخص دانه روبوستا تلخی میباشد
3-برای این گونه متوسط بادی درصد میباشد (body)
4-میزان کافئین در دانه های روبوستا ۱٫۷ تا ۴ درصد است که این درصد کافئین نسبت به دانه عربیکا تقریبا دو برابر میباشد
5-قیمت کمتر
6-چربی و قند کمتر
7-تنههای تنومندتر و بطبع در برابر آفات مقاوم ترند
این که میگوییم این گونه عطر کمی دارد، به این معنی نیست که عطر آن به شدت ضعیف باشد، منظور این است که در مقایسه با دانه عربیکا، عطر ضعیف تری دارد.
گونه روبوستا قیمت ارزان تری نسبت به گونه عربیکا دارد، اما ارزانی آن به دلیل کیفیت ضعیف یا بد آن نیست. دانه قهوه ی روبوستا به این دلیل ارزانتر است که درختان آن در برابر آفات و آسیبها و … مقاوم ترند و به طور کلی شرایط نگه داری آسان تری نسبت به دانه عربیکا دارند که به همین دلیل قیمت شان پایین تر از دانه عربیکا است
مشخصات طعمی قهوه روبوستا :
روبوستا دارای مشخصات طعمی خاصی است. البته، طعم این قهوه ممکن است با توجه به عوامل مختلفی مانند روش تهیه، آب مورد استفاده و… تغییر کند. اما به طور عمومی، مشخصات طعم قهوه روبوستا عبارتند از:
تلخی : قهوه روبوستا معمولاً دارای طعم تلختری نسبت به قهوه عربیکا است. این تلخی ممکن است به دلیل وجود کافئین بیشتر و ترکیبات دیگر در این دانه قهوه باشد.
قوام:
غلظت یا قوام قهوه به روغنهای طبیعی و ترکیبات دیگر مربوط است که این مورد در قهوه روبوستا بیشتر و متعادلتر است.
پخش بو:
قهوه ربوستا عموما بوی مطبوع و مطلوبی دارد که اصطلاحا پخش بوی خوبی را به همراه میآورد. چوب، زنجبیل، شکلات تلخ از رایحههای ربوستا است.
اسیدیته:
علت آن که قهوه روبوستا کمتر طعم ترش و اسیدی دارد، پایین بودن سطح اسیدیته قهوه ربوستا نسبت به قهوه عربیکا است.
خواص قهوه روبوستا:
قهوه روبوستا به دلیل داشتن مقادیر زیاد کافئین برای بهبود متابولیسم بدن مفید بوده و خاصیت چربی سوزی آن باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
مقدار زیاد کافئین در قهوه روبوستا سبب تقویت عملکرد مغز شده و از ابتلا به آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.
کلام آخر:
قهوه یکی از نوشیدنیهای دلچسب و معروف در دنیا است و کمتر کسی پیدا میشود که به این نوشیدنی خوشطعم علاقه نداشته باشد. یکی از معروفترین قهوههای موجود در دنیا که 40 درصد از تولید قهوههای جهان را به خود اختصاص میدهد، قهوه روبوستا نام دارد. در این مطلب مهمترین نکات مربوط به این قهوه را مورد بررسی قرار دادیم.
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.